Eftergivelse

Hvis du kun har offentlig gæld, er det muligt at søge eftergivelse ved Gældsstyrelsen. Men ALLE med uoverskuelig gæld – også hvis det KUN er gæld til det offentlige – kan og bør i stedet ansøge om gældssanering.


Gældssanering vs. eftergivelse ved Gældsstyrelsen

Gældssanering og eftergivelse afgøres efter de samme regler og beregningsmodeller, men da Gældsstyrelsen selv behandler ansøgninger om eftergivelse, er de ikke uvildige på samme måde som skifteretten ved de danske domstole.

At søge gældssanering er derfor klart at fortrække. Det giver væsentlig bedre resultater og en bedre sikkerhed for at blive 100 % gældfri, da en gældssanering sletter ALT gæld – både til private og offentlige kreditorer.

En anden fordel er, at gældssaneringsprocessen i skifteretten er bedre og behandlingstiden ofte noget kortere. Ved ansøgning om eftergivelse kan du gå mellem 6-12 måneder før du hører fra Gældsstyrelsen, mens skifteretten allerede indenfor normalt 2 måneder indkalder til dig møde om dine muligheder for gældssanering.

Læs mere om gældssanering her

Eftergivelse af offentlig gæld

Vil du læse mere om dine muligheder for at få eftergivet din gæld til det offentlige, kan du læser mere om bestemmelserne, opsamlingsreglen og mulighederne for helt eller delvis eftergivelse ved at klikke her

Eftergivelse af offentlig gæld for socialt udsatte

Ordningen om eftergivelse af gæld til de socialt udsatte er ophørt. Du kan læse mere om den tidligere ordning her


Få professionel rådgivning om eftergivelse hos PØR


Kontakt PØR i dag og få en GRATIS vurdering af dine muligheder for at få eftergivelse af din gæld til det offentlige.