Bliv gældfri med gældssanering

Står du i en situation, hvor gælden virker uoverskuelig stor, så kan der måske være en mulighed for at blive helt eller delvis gældfri. Det kan være svært at få gældssanering og blive gældfri, men det er ikke umuligt. Det kræver, at du lever op til de regler, der findes i konkursloven om gældssanering og den retspraksis, der findes på området. Om lige præcis du kan blive gældfri vil kræve en gennemgang af din sag.

Bliver du tilkendt gældssanering vil du efter 3 år være helt gældfri (Nye regler fra 17. juli 2022). Det bliver nogle år på et stramt budget, mens du skal betale kreditorerne, men det er det værd, for når de 3 år er gået, bliver der typisk et større rådighedsbeløb at leve for. Det er vigtigt, at alle betalinger bliver overholdt, for ellers falder gældssaneringen til jorden. Skulle din situation ændre sig på en sådan måde, at det bliver svært at overholde aftalen, er det vigtigt, at du tager kontakt til skifteretten, for der kan være en mulig for, at der kan laves ændringer.

Bliver du delvis gældfri, vil det betyde, at du får gældssanering for dele af beløbet, mens visse typer af gæld for eksempel i fast ejendom vil blive holdt udenfor. Derudover er forløbet mod at blive gældfri det samme som en hel gældssanering.

Som udgangspunkt kræver en hel eller delvis gældssanering, at du har en betalingsevne, men skulle du stå i en situation, hvor dette ikke er tilfældet, kan der stadig være en mulighed for, at du kan blive gældfri. Det kaldes en nulløsning. Ved en nulløsning bliver du gældfri den dag, du får gældssaneringen, og du vil derfor ikke skulle betale i de 3 år, der ellers er krav om.

Ud over at blive gældfri ved en gældssanering vil du også slippe for at kreditorerne konstant kontakter dig med breve, mails eller telefonopkald. Forhåbentlig vil en afklaring af din situation og udsigten til at blive gældfri være med til at mindske bekymringerne omkring økonomien.


Læs mere om gældssanering!


Læs mere om gældssanering i PØR’s artikler:


Få professionel rådgivning med PØR’s Gældssaneringspakke


Med PØR’s “Gældssaneringspakke” hjælpes du igennem hele forløbet fra forundersøgelsen og ansøgningen til din gældssaneringssag afsluttes. PØR’s gældssaneringspakke indeholder:

  • Forundersøgelse af dine muligheder for at opnå gældssanering
  • Udfærdigelse af ansøgning om gældssanering
  • Ubegrænset sparring pr. telefon / mail under gældssaneringssagen
  • Gennemgang af gældssaneringsudkastet
  • Håndtering af udfordringer under gældssaneringsforløbet

Udover, at du med PØR’s “Gældssaneringspakke” får professionel rådgivning, vil det også give dig tryghed og ro i maven, når du ubegrænset kan ringe og få sparring omkring din gældssaneringssag.

Kontakt PØR i dag og få en GRATIS vurdering af dine muligheder for at få gældssanering.