Foredragsemne: Budget og budgetlægning med PØR’s pengeskema

Et budgetskema er fortsat det bedste værktøj til at skabe overblik over deltagernes faste udgifter, og et budgetskema er derfor en grundlæggende forudsætning for at få en sund privatøkonomi. Budgetskemaet giver deltagerne mulighed for at se de forskellige måneders udgifter og være med til at sikre, at der er sparret op til de dyre måneder med mange regninger og store udgifter. Med et opdateret budgetskema undgår eller begrænser deltagerne risikoen for, at de ikke har råd til at betale en eller flere af deres regninger. 

PØR har udviklet et udvidet budgetskema “PØR’s Pengeskema”, hvor deltagerne lærer, hvordan de med PØR’s Pengeskema kan få et overblik over HELE deres privatøkonomi. Det skyldes, at PØR’s Pengeskema indeholder medtaget forbrug og penge til uforudsete udgifter.

Til foredraget gennemgås:

  • hvorfor PØR’s Pengeskema er vigtig i den daglige privatøkonomi
  • hvordan deltagerne bruger pengeskemaet til at danne sig et overblik 
  • hvordan deltagerne selv kan lægge et budget med pengeskemaet
  • hvor nemt budgettet opdateres med pengeskemaet
  • hvordan deltagerne kan følge med i, hvor meget der er til forbrug
  • hvordan  deltagerne sikre sig at have penge til uforudsete udgifter
  • hvordan deltagerne nemt og hurtigt kan lægge næste års budget

Et godt budgetskema og PØR’s pengeskema viser udgifter for alle af årets 12 måneder. Det er med til at forhindre at deltagerne ved en fejl går i likviditetsfælden, og derved kommer på bagkant med at få styr på privatøkonomien. 

Deltagerne lærer også vigtigheden af at have penge til uforudsete udgifter. Hvis der er noget, man i denne verden kan være 100 % sikker på udover “Døden og skatter”, så er det, at der hele tiden kommer uforudsete udgifter. Uforudsete udgifter som kan vælte privatøkonomien og ødelægge drømmen om at holde en god sommerferie. Ved at sikre at der er penge til uforudsete udgifter, sikre deltagerne sig også en mere stabil privatøkonomi, hvor der kan blive plads til realistiske mål og drømme.


PØR’s Foredrag


PØR’s primære foredrag: Optimér din privatøkonomi og få mere værdi ud af dine penge kan I samarbejde med foredragsarrangøren tilpasses efter, hvilke privatøkonomiske emner som deltagerne vil høre mest om.

Alternativt kan PØR’s foredragsemner om privatøkonomi sammensættes individuelt.

Læs mere om de fordele og den værdi PØR’s foredrag giver