Foredragsemne: Hvordan sikres pensionstilværelsen bedst

Optimering af pensionen
Det kan blive rigtig dyrt, hvis ikke pensionsordningerne løbende bliver optimeret og tilpasset. En forkert investeringsprofil eller for mange omkostninger kan koster halve og hele millioner i mistet afkast. Derfor er det vigtigt at pensionsordningerne løbende tilpasses og justeres efter de forskellige faser i livet.

Viden og indsigt skaber motivation
Mange får ikke gennemgået deres pensioner af flere forskellige årsager. En af de typiske årsager kan være, at pensionstidspunktet ligger langt ude i fremtiden, hvilket gør det svære at forholde sig til. Dertil kan pensionsordninger og de mange valgmuligheder være et uoverskueligt emne, som kan være krævende at sætte sig ind i. Med viden og indsigt vil foredraget hjælpe med at motivere deltagerne til at få optimeret deres pensionsordninger. 

Foredragets indhold
Med PØR’s foredrag bliver pensionsopsparing og pensionsforsikring gennemgået på en overskuelig måde, hvor deltagerne får et bedre overblik over deres muligheder, hvad de skal være opmærksomme på og hvorfor. Foredraget gennemgår både behov for pensionsforsikringer og opsparingstyper, indbetalinger og skattefradrag, om ordningen er med store administrationsudgifter og om opsparingen forrentes efter den enkeltes risikoprofil og ønsker.

Foredragets indhold:

  • Introduktion til pension
  • Vigtige forberedelser før pensionen
  • Skattefradrag
  • Pensionsforsikringer
  • Pensionsopsparing
  • Investering, risikoprofil og alder
  • Omkostninger og afkast
  • Sammenlægning af tidligere ordninger
  • Hvornår og hvor tit skal man gennemgå sin pension

Deltagerne vil få mulighed for at opnå en god grundlæggende forståelse på pensionsområdet. De vil bedre forstå vigtigheden af at have en optimeret pensionsordning for at sikre sig en god pensionstilværelse, hvor de kan holde otium med økonomisk overskud til mange oplevelser, fornøjelser og aktiviteter.


PØR’s Foredrag


PØR’s primære foredrag: Optimér din privatøkonomi og få mere værdi ud af dine penge kan I samarbejde med foredragsarrangøren tilpasses efter, hvilke privatøkonomiske emner som deltagerne vil høre mest om.

Alternativt kan PØR’s foredragsemner om privatøkonomi sammensættes individuelt.

Læs mere om de fordele og den værdi PØR’s foredrag giver