Bedste og billigste forsikringer

Hvordan får du de bedste og billigste forsikringer?

Som en del af optimeringen af din privatøkonomi, er det vigtigt, at du har de bedste og billigste forsikringer. Her kan være mange penge at spare. Jeg har set eksempler på, at familier har sparet mellem 5-8.000 kr. om året.


PØR’s forsikringsguide


Gå ikke glip af alle PØR’s gode råd om forsikringer

Tilmeld dig PØR´s nyhedsbrev og hent uden beregning hele PØR’s forsikringsguide, efter du har bekræftet din tilmelding til nyhedsbrevet.

PØR's Forsikringsguide


Der er 3 simple metoder til at få de bedste og billigste forsikringer. Jeg vil anbefale, at du starter med metode 1. Når du har modtaget forsikringstilbud via metode 1, kan du bruge det som udgangspunkt, hvis du også vælger at prøve metode 2 og 3.


Metode 1 – Bedst i Test


Hvorfor selv opfinde den dybe tallerken, når andre har testet de mest udbredte forsikringsselskabers forsikringsprodukter. Økonomerne i Forbrugerrådet TÆNK tester løbende forsikringer på markedet. De tester med hensyn til pris, selvrisiko, forsikringsdækning (betingelser), kundetilfredshed og klagesager i Ankenævnet For forsikring. Her er det ofte Lærestandens Brandforsikring (LB) , der løber med titlen ”Bedst i Test”.

Nu er det sådan, at Lærestandens Brandforsikring er et medlemsejet forsikringsselskab, hvor ikke alle kan blive medlem. Mange ved dog ikke, at Lærestandens Brandforsikring faktisk består af 3 andre medlemsejet forsikringsselskaber: Bauta, Runa og FDM Forsikring. Det betyder faktisk, at næste alle kan blive medlem og få ”Bedst i Test” forsikringer.

Lærerstandens Brandforsikrings medlemsberettiget:

·         Folkeskolelærer

·         Gymnasielærer

·         Magistre

·         Socialpædagoger

·         Talepædagoger

·         Ungdomspædagoger

·         Klubmedarbejdere

·         Præster

Se flere muligheder for at blive medlem i Lærerstandens Brandforsikring ved at klikke her

BAUTAs medlemsberettiget: 

Det er primært indenfor de sundhedsfaglige arbejdsområder og FOA grupperne

Se mulighederne for at blive medlem i BAUTA ved at klikke her

RUNAs medlemsberettiget:

Runa henvender sig primært til medlemmer i udvalgte fagforeninger. En liste over foreninger kan du se ved at klikke her

Dertil kan følgende blive medlem i RUNA:

  • Lån og Spar Bank kunder med lønkonto – Hvis du allerede er kunde i Lån og Spar Bank, kontakter du banken og beder om at blive ringet op af Runa Forsikring.
  • Ejere af et veterankøretøj
  • Forbrugsforeningen

Det koster 132,- kr. om året at blive medlem i Forbrugsforeningen. Se om du kan blive medlem her

FDM-Forsikring

Er til medlemmerne i FDM.

Hvis du ikke kan blive medlem på anden vis, kan det måske betale sig at blive medlem i FDM.

Du kan læse mere om at blive medlem i FDM ved at klikke her


Metode 2 – forsikringsguiden.dk


forsikringsguiden.dk, som er udviklet af Forsikring og Pension og Forbrugerrådet TÆNK, kan du sammenligne forsikringsvilkår og priser.

forsikringsguiden.dk får du ikke tilbud på forsikringer, men forsikringsguiden hjælper dig med at finde de bedste og billigste forsikringsselskaber, som du efterfølgende selv kontakter for at få et tilbud.

Forbrugerrådet TÆNK oplyser også, at det ikke er nødvendigt at samle sine forsikringer i et forsikringsselskab for at få de bedste priser. Derfor kan det være en god ide at forsikringsguiden.dk til at finde de bedste tilbud hos forskellige selskaber.


Metode 3 – Findforsikring.dk


findforsikring.dk kan man nemt indhente 3 tilbud på sine forsikringer. Fordelen ved denne metode er, at man også kan få tilbud fra mindre forsikringsselskaber, som ikke er med i Forbrugerrådets TÆNKs test af forsikringer. En liste over Findforsikrings samarbejdspartnere kan findes her.

På deres webside er der en kort vejledningsvideo, som starter når man øverst til højre klikker på ”Sådan virker det”.

Generelle anbefalinger

Hvis du er god til at passe på dine ting, bør du vælge forsikringer med høj selvrisiko, og derved få en billigere forsikringspræmie.

Du kan nemt komme til at betale for meget i forsikringspræmie, hvis du vælger tilvalgsforsikringer, som du reelt ikke har brug for. Overvej nøje hvert tilvalg og vurdere om det er en risiko, du selv vil tage.

Vil du gerne have PØR´s fulde forsikringsguide? Du kan uden beregning få hele PØR’s forsikringsguide ved at tilmelde dig PØR’s nyhedsbrev her.