Gældssanering efter tvangsauktion

Står du i en situation, hvor du efter flere år stadig ikke kan få solgt dit hus eller din lejlighed, eller hvor udgifterne til huset eller lejligheden er for store i forhold til indtægterne, så kan det være en mulighed at stoppe betalingerne og lade huset gå på tvangsauktion.

Dette er langt fra den optimale situation, men den kan være langt bedre end, at du fortsætter med at forsøge at leve af ingenting for at klare betalingerne, arbejder mere og mere for at følge med eller optager nye lån for at betale . Er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har, og hvordan din fremtid vil komme til at se ud, kan det være en god ide at tage kontakt til en gældsrådgiver, som vil kunne guide dig igennem hele forløbet.

Hvis dit hus eller lejlighed allerede er erklæret på tvang, kan du se frem til en periode, som kan føles meget usikker for dig på grund af den uafklarede situation. Hvis ikke du har mulighed for at afværge tvangsauktionen, kan du desværre ikke gøre andet end at vente og se tiden an. Først når tvangsauktionen er færdig, og gælden er blevet opgjort, kan du begynde at se fremad og finde ud af, hvordan du skal forholde dig til gælden.

En gældssanering vil ofte være den bedste mulighed for at blive gældfri efter en tvangsauktion. Ofte er gælden efter en tvangsauktion stor og uoverskuelig. Hvis din gæld primært stammer fra tvangsauktionen, vil du ofte have lettere ved at få en gældssanering.

Er gældssanering ikke en mulighed for dig her og nu, er der også andre muligheder for at komme videre. Hvis du ikke kan få gældssanering, fordi du ikke opfylder kravene, kan du i mellemtiden optimere din økonomi og arbejde på de udfordringer, der forhindrer en gældssanering. Samtidig kan du begynde at vænne dig til at leve for det budget, du vil skulle leve for i forbindelse med en gældssanering.

En anden mulighed er, at du får lavet frivillige afdrags- og akkordordninger med dine kreditorer. Hvordan disse ordninger kommer til at se ud, kommer meget an på hvordan forhandlingerne gribes an. En professionel gældsrådgiver vil næsten altid kunne forhandle gode aftaler til dig.

Om du skal vælge at søge gældssanering eller prøve at få lavet frivillig afdrags- og akkordordninger med dine kreditorerne, bør du få rådgivning til af en professionel gældsrådgiver. En gældsrådgiver vil blandt andet kunne hjælpe dig med at lave et realistisk budget, vil kunne rådgive dig om dine muligheder, og hvilke konsekvenser disse kan have. En professionel gældsrådgiver vil kunne hjælpe dig igennem hele processen, til du bliver gældfri. Sammen kan I finde den løsning, som er bedst for dig.


Læs mere om gældssanering!


Læs mere om gældssanering i PØR’s artikler:


Få professionel rådgivning med PØR’s Gældssaneringspakke


Med PØR’s “Gældssaneringspakke” hjælpes du igennem hele forløbet fra forundersøgelsen og ansøgningen til din gældssaneringssag afsluttes. PØR’s gældssaneringspakke indeholder:

  • Forundersøgelse af dine muligheder for at opnå gældssanering
  • Udfærdigelse af ansøgning om gældssanering
  • Ubegrænset sparring pr. telefon / mail under gældssaneringssagen
  • Gennemgang af gældssaneringsudkastet
  • Håndtering af udfordringer under gældssaneringsforløbet

Udover, at du med PØR’s “Gældssaneringspakke” får professionel rådgivning, vil det også give dig tryghed og ro i maven, når du ubegrænset kan ringe og få sparring omkring din gældssaneringssag.

Kontakt PØR i dag og få en GRATIS vurdering af dine muligheder for at få gældssanering.