Budgetlægning – Få overskud og overblik

For at få styr på din privatøkonomi er det bedste værktøj et budgetskema, som minimum viser dine faste udgifter. PØR har udviklet et udvidet budgetskema – PØR’s pengeskema, som både viser faste udgifter, forbrug og likviditeten over et helt år. PØR’s pengeskema er det eneste du behøver for at få 100 % overblik over din økonomi.

Et budgetskema SKAL løbende opdateres

Ved løbende at opdatere dit budgetskema får du fuldt overblik over dine udgifter, og du undgå kedelig overraskelser. Et budgetskema er noget du aktivt skal arbejde med. Beløbene ændre sig hele tiden, og dine faste udgifter kan variere meget fra måned til måned og fra år til år.

“Det behøver ikke tage mere end et par minutter om måneden at
opdatere dit budgetskema, da det ofte kun er 10-15 tal, der skal opdateres”

Er økonomien stram bør budgetskemaet opdateres hver måned for at sikre, at der ikke laves fejl og trækkes for meget via betalingsservice. Er der mere luft i økonomien og du alligevel løbende tjekker dine kontoposteringer via bankens mobil app, kan du formentlig nøjes med at opdatere budgettet en gang i kvartalet.

Få overblik og spar penge med et budgetskema

Formålet med et budgetskemaet er at skabe overblik over din økonomi. Herved kan du bedre se, hvad du har råd til. En anden fordel ved et budget er, at det er et godt redskab til at spare penge. Dit budgetskema giver dig det fulde overblik, og dine løbende opdateringer af beløbene i budgetskemaet gør dig mere opmærksom på dine udgifter. Når du ved, hvad du betaler for de enkelte udgifter, er det også nemmere at finde besparelser.

En anden fordel er, at du vil nemmere opdage fejl. Bare fordi du opkræves en regning, betyder det ikke nødvendigvis, at det er det rigtige beløb der opkræves. Jeg oplever desværre ofte fejl, hvor jeg eller mine har forhandlet en billigere pris på et abonnement, hvor firmaet ikke får rettet prisen rigtigt i systemet. Der er ingen gevinst ved at forhandle et nedslag i prisen, hvis det ikke registreres rigtigt, og du fortsat bliver opkrævet den oprindelige pris uden at du opdager det.

Uforudsete udgifter

Mange kender udsagnet om, at vi mennesker kan være sikre på to ting her i livet:  “Døden og skatter”. PØR er dog overbevist om, at der er en tredje ting her i livet, som vi kan være sikre på, og det er uforudsete udgifter.

Du bør altid have luft i privatøkonomien til uforudsete udgifter, når du lægger dit budget. Du kan være 100 % sikker på, at der vil komme uforudsete udgifter på et eller andet tidspunkt, og det bør der altid være plads til! Herved undgår du at må optage dyr gæld, hvis f.eks. bilen eller vaskemaskine bryder sammen.

Likviditetsfælden

For at undgå likviditetsfælden skal du bruge et budgetskema, som viser udgifterne for alle årets 12 måneder. Når du kan se, hvilke udgifter der trækkes i hver af årets måneder, bliver det meget synligt, at nogle måneder er dyre end andre. Hvis du nøjes med at lave en gennemsnitlig beregning på, hvad dine udgifter er pr. måned, mister du nemt overblikket for, hvilke måneder der er de dyre måneder med flest regninger.

“Et par gennemgik deres økonomi i december for at finde ekstra penge til julen.
De nøjes desværre med at lave en gennemsnitlig månedsberegning, som viste
at deres månedlige udgifter var på lidt under 12.000 kr., hvilket også svarede til
deres månedlige indbetalinger til budgetkontoen. De brugte derfor de 6000,- kr.,
som stod på budgetkontoen til julen og julegaver. Januar måned var desværre en
af årets dyreste måneder, hvor de skulle betale regninger for 18.000 kr. De var
gået i likviditetsfælden og manglede nu 6000,- kr. til at betale deres regninger.”

PØR’s Pengeskema – Udvidet budgetskema

Efter at have arbejdet mange år med privatøkonomi har PØR udviklet et udvidet budgetskema – PØR’s pengeskema, som nemt og ved en lille indsats giver dig det fulde overblik over din privatøkonomi. PØR’s pengeskema viser faste udgifter, uforudsete udgifter og din forbrug. I PØR’s pengeskema er der plads til at indtaste uforudsete udgifter, så du hele tiden bevarer overblikket over din økonomi og undgår at fejldisponere betalingen af dine regninger.


Få lagt et professionelt budget med hjælp fra PØR


Vil du gerne vil have hjælp til at få lagt et ordenligt budgetskema med PØR’s pengeskema? Et budget hvor der er plads til uforudsete udgifter, og hvor du får fuldt overblik over dine faste udgifter, dit forbrug og likviditeten over hele året.

Læs mere om budgetlægning med PØR