Forskudsopgørelsen fra SKAT

En korrekt udfyldt forskudsopgørelse giver dig en balance i økonomien uden ubehagelige overraskelser. En forskudsopgørelse kan justeres hele året, hvis din privatøkonomi løbende ændre sig.

Din forskudsopgørelse bør tjekkes efter ved følgende ændringer:

 • Ændret løn eller nyt arbejde
 • Arbejdsløshed
 • Omlægning af boliglån
 • Indfrielse af gæld
 • Køb eller salg af ejendom (Hus, lejlighed, sommerhus)
 • Ægteskab og skilsmisse
 • Ved pension og efterløn
 • Ved sygdom
 • Efter afsluttet uddannelse


Undgå restskat og få penge tilbage

Hvis du ikke har gæld til det offentlige kan du bevidst tilpasse din årsopgørelse, så du med sikkerhed ikke får restskat og derved får penge tilbage i SKAT. At få penge tilbage i skat kan for mange være et bidrag til den årlige sommerferie eller være hjælp til at spare pengene op uden at bruge dem.

Hvis du gerne vil sikre dig mod at få en restskat eller gerne vil have penge tilbage i skat gælder det om at få dit månedlige fradrag ned. Det kan du blandt andet gøre ved at lave følgende ændringer:

 • Hvis du har renteudgifter, kan du helt eller delvis fjerne dem fra forskudsopgørelsen
 • Du kan forskudsregistrere ekstra renteindtægter
 • Hvis du har kørselsfradrag kan du undlade at registrere det og først skrive det på, når du, i marts året efter, kan selvangive på årsopgørelsen.
 • Undgå at forskudsregistrere håndværkerfradrag/servicefradrag og først registrerer det, når det er tid til at selvangive i marts.

Stor betydning for dem med uoverskuelig gæld?

Hvis du har en uoverskuelig gæld og gerne vil bevare de bedste muligheder for at blive gældfri i fremtiden, er det vigtigt IKKE at opbygge ny gæld. Hvis du får en restskat på mere end få tusinde kroner kan det have negative indflydelse på dine muligheder for at få gældssanering. Ved en gældssanering må man ikke have nyere gæld og ALT gæld skal være min. 5 år gammel, når du får gældssanering. En restskat på flere tusind kroner kan af skifteretten betragtes som at optage ny gæld, da du i princippet har brugt det offentlige som kassekredit.

Hvis du har været nødsaget til at stoppe betalingerne til dine kreditorer eller hvis du søger eller har opnået gældssanering, er det meget vigtigt, at du på din forskudsopgørelse sletter alle renteudgifterne. Ellers vil du opnår et uretmæssig fradrag, som vil give dig en restskat.

Ved uoverskuelig gæld og gæld til det offentlige

Hvis du har en uoverskuelig gæld og samtidig har gæld til Gældsstyrelsen (som tidligere hed SKAT Inddrivelse), er det meget vigtigt at finde balancen i din forskudsopgørelse, så den bliver mest mulig præcis. Du må ikke optage ny gæld, og penge som du vil få tilbage i skat vil blive brugt til at nedbringe din gæld til det offentlige.


Her retter du din forskudsopgørelse

Log in på SKAT og tjek din forskudsopgørelse her

SKAT - Ret din forskudsopgørelse, tjek din forskudsopgørelse


Brug gerne din seneste årsopgørelse som pejlemærke. Hertil skal du tilføje og tilpasse tallene efter de ændringer, der er sket siden seneste årsopgørelse. Den forskudsopgørelse SKAT laver til dig, er ofte baseret på forrige årsopgørelse. Det skyldes, at SKAT danner din forskudsopgørelse i november måned. Når du så har fået den nye årsopgørelse i marts, er det vigtigt at tjekke din forskudsopgørelse for indeværende år, så du minimerer risikoen for restskat.


Få hjælp til forskudsopgørelsen

Du kan gratis få hjælp til din forskudsopgørelse hos SKAT. Du kan ringe til dem på 72222828.

Du kan også læse mere om din forskudsopgørelse på SKAT’s webside.


Få hjælp til gæld og din privatøkonomi hos PØR


PØR hjælper dig med at optimere din privatøkonomi og minimere din gæld.

Rabat til nye kunder – Ved første møde får du to timers rådgivning / sparring for én times pris.