Udsalg

Udsalg – herunder Black Friday er butikkernes fest. Der er ingen tvivl om, at du som forbruger kan spare nogle penge, gøre nogle gode indkøb og få købt nogle billige julegaver, men der er heller ingen tvivl om, at butikkerne nok skal tjene deres penge.

Du skal også passe på, fordi det er ikke alle priserne som er sat ned på udsalg og Black Friday. Hvis du skal shoppe nu på Black Friday, bør du derfor være forberedt.

Undgå forbrugsfælden!

Vi mennesker er og skal fra naturens side være handlekraftige. I nutidens samfund udviser du også handlekraft, når du køber ind. Hjernen udløser belønningsstoffer, som gør dig glad. Desværre kun kortvarigt! Det betyder, at du som forbruger let kan blive overstimuleret, når du køber stort ind. Din hjerne forsøger at snyde dig til at købe mere end nødvendigt, hvorfor du med fordel bør tænke dig godt om inden kortet køres igennem.

udsalg

Brug ikke flere penge end du har

Du bør aldrig låne penge til forbrug! Det kan være meget ødelæggende for din fremtid, da lån og kreditter begrænser dine fremtidige forbrugsmulighed i meget stor grad. Kviklån kan i værste fald ødelægge din økonomi i de næste 10 år. Hvis pengene er små, så vær kreativ. Julegaver behøver ikke koste en formue, det er nærmere tanken der tæller. Det kunne f.eks. være årets billeder i en fotoramme, som vil være et minde for livet. Hjemmelavet gavekort til sine nærmeste kan være en super god gave. Hvem kunne ikke ønske sig et gavekort på en uges madlavning, indkøb eller rengøring. Det kunne også være et hjemmelavet gavekort for en romantisk hjemmelavet middag og en tur i biografen.  Fantasien sætter ingen grænser.

Planlæg dine indkøb

Planlægning, planlægning og planlægning. Du bør have en liste over dine ønskede indkøb og et budget over, hvor meget du har råd til at bruge Black Friday. Herved undgå du overforbrug. Når du ved, hvad du skal købe, kan du bedre studere priserne på nettet, inden du handler. Du kan i ro og mag gøre dit forarbejde hjemmefra, men du kan også tjekke priserne og læse anmeldelser på din telefon eller tablet, inden du kører kort igennem ved kassen.

Prut om prisen

De ansatte bliver også grebet af stemningen, når der er udsalg. De har ofte mulighed for at give ekstra rabatter på de varer, som ikke er sat ned på Black Friday eller andre udsalg. Husk, at mange forretninger tilbyder at matche tilbud og priser fra andre forretninger og online salgskanaler – og det gælder ikke kun Black Friday men også til hverdag..

Udsalg af gamle varer og udgået modeller

Butikkerne bruger udsalg til at få solgt ud af gamle varer og udgået modeller. Hvis du ikke går efter den nyeste model, kan her være penge at sparer, og hvis du ved, at her er tale om en udgået varer, kan du måske forhandle dig til en endnu bedre pris.

Der kommer altid udsalg igen – også efter jul og til sommer

Black Friday udsalg


Husk at pengene er bedre at gemme i banken, og hvis du skulle mangle noget, er der kun 5-6 uger efter Black Friday til næste udsalg starter. Her vil der sikkert også være en masse gode tilbud, som du kan bruge din penge på.


Privatøkonomisk rådgivning med PØR


Hos PØR kan du få hjælp til at optimere din privatøkonomi og minimere din gæld. PØR kan hjælpe dig med at skabe overblik over din privatøkonomi, og hjælpe dig med kun at bruge penge på det, som skaber værdi for dig.

Rabat til nye kunder – Ved første møde får du to timers rådgivning / sparring for én times pris.